Гостуване на полски учители в 20. ОУ „Тодор Минков“ по програма ЕРАЗЪМ+ 

Гостуване на полски учители в 20. ОУ „Тодор Минков“ по програма ЕРАЗЪМ+ 

В периода 27.05.-31.05.2024г. 20. ОУ „Тодор Минков“ имаше удоволствието да посрещне двама педагогически специалисти от Полша по програмата за мобилност ЕРАЗЪМ+.  

Г-жа Анета Сала и г-жа Тереза Роговец, учители в основно училище Szkoła Podstawowa im. Bohaterów Września 1939 r. w Jordanowie в полския град Йорданов, ни посетиха с цел обмяна на опит и добри практики.  

По време на мобилността те се запознаха със структурата на обучение в нашето училище, участваха в различни занятия и дейности и останаха впечатлени от силната активност на нашите блестящи деца. Гостите имаха възможност да наблюдават учебния процес в часовете по немски език, човек и природа, история, физика, музика.  

Също така се проведоха редица разговори с училищното ръководството, учителите и екипа за личностна подкрепа, за да се обсъдят и сравнят различните методи на обучение, които могат да бъдат взаимствани и приложени както в нашата, така и в тяхната практика.  

Този международен обмен е поредният пример за успешното прилагане на програмата ЕРАЗЪМ+ в нашето училище, което стимулира професионалното развитие и културния диалог.