Злато и бронз на спортния терен

 

На 17 април в НСА се проведе зоналният етап от Ученически игри за учебната 2023/2024 година, организирани и провеждани от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската асоциация „Спорт за учащи“. 

Момичетата на 20. ОУ „Тодор Минков“ се представиха впечатляващо на турнира по волейбол и се наредиха сред най-добрите отбори на София във възрастовата група 5-7 клас. Девойките завоюваха 3-то място и спечелиха купа, която блести във витрината с многобройните отличия на нашето училище.  

Спортните ни таланти показаха воля за победа, целеустременост и отлична подготовка на Градското първенство по лека атлетика, проведено на 22 и 23 април в НСА. Момчетата заеха 2-ро място в отборното класиране. Златен медал спечели Константин Тенев в тласкането на гюле. Аспарух Чанев се окичи с два бронзови медала – в индивидуалната надпревара на 100 м гладко бягане и в тласкането на гюле. Бронз отвоюва и Добромир Котарански, състезавайки се в скока на дължина. В щафетата 4 по 100 м на трето място се наредиха Добромир Котарански, Павел Гиренко, Никола Георгиев и Аспарух Чанев.  

Момичетата заеха 5-о място в отборното класиране. Мари Трандова се пребори за бронзовия медал в тласкането на гюле. На трето място в щафетното бягане 4 по 100 м финишира и отборът ни в състав: Катерина Мирчева, Елена Комитска, Анна-Мария Рибагин и Моника Спасова.  

Благодарности на г-жа Силвия Киневска за подготовката на нашите талантливи състезатели!