III Тържествено награждаване на успешните ученици на 20. ОУ „Тодор Минков“ за учебната 2022/2023 година в зала „Азарян“ на НДК и в подкрепа на Дена Киневска

Традиционният концерт за награждаване с грамоти на успешните ученици на 20. ОУ „Тодор Минков“ се проведе в зала „Азарян“ на НДК на 18.05.2023 г. Тази година празникът имаше благотворителен характер, набиране на средства за лечението на Дена Киневска, дъщерята на Силвия Киневска, наш дългогодишен преподавател по ФВС.

Васил Петров, популярната българска джаз звезда и бивш възпитаник на 20. ОУ откри концерта със свое изпълнение и приветства публиката, изказвайки и своята подкрепа за Дена. Той бе и първият официален гост, връчил почетни грамоти на нашите успешни ученици в спорта.

Последва изпълнение на вокална формаци „БонБон“, които също участваха в концерта на училището с цел да подкрепят благородната кауза за набиране на средства за лечението на Дена Киневска.

Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, произнесе приветствени слова към родителите, учителите и учениците и покани на сцената Силвия Киневска, за да благодарят съвместно на цялата общност, че в труден момент всички се обединяват категорично, за да дадат своя скромен принос и да проявят човеколюбие. Бе представена инициативата и на учениците – да нарисуват картини и тенисиски, приходите от които да отидат отново за благотворителната кауза.

След изпълненията на наши ученици дойде ред на д-р Ваня Кастрева, началник на РУО – СОФИЯ-ГРАД да връчи следващите награди за постижения в спорта. Д-р Кастрева се обърна към родителите, отбелязвайки успехите на училището и неговото добро име в столичната образователна система, както и да насърчи общността винаги да бъде така задружна.

За да връчи грамоти на наши успешни ученици бе официален гост и г-жа Десислава Билева, заместник-кмет на Столична община по направление „„Зелена система, екология и земеползване“ . Г-жа Билева представи резултатите от изпълнението на проект Климатичен хъб , информация за който може да се намери тук: статия за климатичния хъб .

Г-н Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“, също бе официален гост, който награди наши ученици за постижения в раздел „изкуства“. Той сподели пред публиката, че дори, когато е трудно, човек не трябва да се отказва, а да продължава да се бори и реализира добрите идеи.

Последва награждаване на успешни ученици в раздел „изкуства“ и от г-н Гаврил Димитров, председател на Училищното настоятелство, който благодари на родителите за съвместните инициативи, които са реализирани през последните 3 години и които променят средата на учене в положителна посока.

В раздел „науки“ наградите връчиха г-н Башар Рахал и г-жа Райна Караянева, известни български актьори, които насърчиха учениците да постигат още повече успехи догодина.

Главните учители на 20. ОУ „Тодор Минков“, г-жа Даниела Койчева и г-жа Мариана Балинова също се качиха на сцената, за да връчат грамоти на успешните ни ученици в раздел „науки“.

За финал бяха удостоени и най-успешните възпитаници на 20. ОУ „Тодор Минков“, децата, които имат повече от 4 значими успеха. Те получиха златни грамоти от Галина Тимова, Десислава Билева и Димитър Божилов.

Г-жа Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, връчи лично златната грамота на Андреа Боршукова, която е председател на Ученическия съвет и деен партньор в дейността на училището.

Сумата, набрана от инициативата в залата, е на стойност 11 218, 85 лв и 50 евро.

В дарителската сметка на Дена към момента, 19.05.2023, са постъпили 105 000 лв.