Празник на езиците

На 17 март в 20. ОУ „Тодор Минков“ тържествено беше отбелязан Ден на езиците, който съчетава традиционния немски Фашинг и Франкофонията. Ден, за който дълго време се подготвяха учениците от I до VII клас. За паралелките, изучаващи френски език, тържеството се проведе във физкултурния салон. Ученици от IV до VII клас представиха интересни презентации за много забележителности във Франция. Тържеството завърши с прекрасен танц, изпълнен от момичета от 6. А и 7. А клас.  

Учениците, изучаващи немски език, бяха подготвили презентации и ги представиха в класните стаи. Празничното настроение бе обхванало всички. То личеше от вълнението на ученици и учители, от трепета, с който участниците очакваха своето представяне. Многото табла, украсяващи коридорите, спомогнаха за празничното настроение. 

Във всяка паралелка бе организиран конкурс за най-добър карнавален костюм. Учениците гласуваха и излъчиха победителите на първо, второ и трето място. Всеки ученик, спечелил първо място, получи ваучер за закупуване на книга.  

Огромен брой участници – 418 ученици, се явиха на конкурса за изрисувана собственоръчно тениска с надпис на френски или на немски език.  Компетентното жури от представители на Ученическия съвет и от преподаватели излъчи победителите. Връчените награди бяха избрани на заседание на Ученическия съвет – за 1-во място –един ученик – комплект раница на The Clashers, включваща бутилка с Bluetooth, колонка и 12-месечен абонамент за е-просвета. За 2-ро място – двама ученици – два броя The Clashers – черен суитчер. За 3-то място – трима ученици  – три броя от книгата на The Clashers – ,,50 невероятни места в България“ от сайта на ozone.bg. 

Денят, изпълнен с много радост и вълнение, се превърна в истински празник. Празник на знанието, на забавлението, на желанието да бъдем заедно и да преуспяваме.