Красимира Хаджииванова, съосновател на „Майко Мила!“, се срещна с представители на ученическия съвет на 20.ОУ

На 15.12.2022 г. се проведе среща между Красимира Хаджииванова, съосновател и собственик фондация „Оле Мале“ и „Майко Мила!“, Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, и Андреа Боршукова, председател на ученическия съвет.

Красимира е бивш възпитаник на 20. ОУ „Тодор Минков“ и не скри вълнението си да бъде отново сред добре познатата й обстановка, при това с важна мисия. На срещата, на която още присъстваха Любен Стаменов, ЗДАСД, Николета Костова, психолог, и представители на ученическия съвет от VI и VII клас, г-жа Хаджииванова разказа за това как е стартирала идеята за социалното предприятие „Оле Мале“ и как тя и Елисавета Белобрадова са развили инициативата за подпомагане на майки, чиито деца се нуждаят от денонощна грижа, което обирча десетки жени да живеят тежък и различен живот.

Представянето на фондацията във Фейсбук:

Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план.
Ние искаме да извадим тези жени от сянката и да ви разкажем повече за тях. Да ви разкажем за това какво е да си майка на разположение по 24 часа на денонощие. Каква е съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с досегашната си работа, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.
Но ние не сме от тези, които се оплакват от държавата. Ние сме от онези, които правят каквото могат, за да променят поне малко света, в който живеят.
В Майко Мила вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна и личностна, за да живее достоен живот. Вярваме, че когато жените имат възможност да работят, това стимулира самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

По време на срещата бе взето решение на Коледния базар в 20. ОУ „Тодор Минков“ да има щанд на „Оле Мале“ и цялата училищна общност да има възможност да закупи от продуктите.

Училищната ни общност ще има свободен достъп до Коледния базар на 20. ОУ „Тодор Минков“.

Очаквайте подробности!