Резултати от НВО VII клас

За поредна година учениците на 20. ОУ „Тодор Минков“ показаха много добри резултати на НВО VII клас :

С повече от 13 единици резултатите на нашите ученици са над средните за София-град и с над 25 – за страната. С още по-голяма разлика са резултатите от изпита по математика – 16.89 единици за София-град и близо 30 – на национално ниво.

Спрямо предходната година отчитаме лек спад в средния успех и на двата изпита, което отчасти се дължи на дългото дистанционно обучение точно за този випуск, което неминуемо дава отражение на мотивацията за учене при малък процент наши ученици, които не успяха да компенсират пълноценно пропуските, които допуснаха.

На изпита по математика двадесет и пет наши ученици (от 110) имат отлични оценки, като двама от тях са изкарали максималните 100 т. Петдесет и четири са нашите възпитаници, чиито точки се приравняват като оценка „много добър“. Лекото занижаване на резултатите спрямо миналата учебна година са от 1 слаба оценка и 3, приравнени към оценка „среден“, което влияе на средните стойности, но не и на традиционното много добро представяне на учениците ни.

На изпита по български език и литература 41 са отличните оценки (при явили се 110 ученици), а 58 са оценени с „много добър“. Можем да се похвалим, че на изпита по БЕЛ няма ученици, оценени със „слаб“ и „среден“, което доказва традиционно отличното ниво на преподаване в 20. ОУ „Тодор Минков“.

Ръководството на 20. ОУ „Тодор Минков“ поздравява всички преподаватели, извели випуск 2021/2022, за постиженията след изминалите 3 години, преминали под сянката на коронавируса и комбинираното обучение в реална и виртуална среда.

Поздравяваме и всички наши възпитаници, които традиционно изведоха училището ни до челните места с резултати от различни олимпиади, състезания и не на последно място – с прекрасното представяне на НВО.