Мариана Балинова е носител на Специалната награда на Председателя на СБУ в XXV конкурс „Учител на годината“

Мариана Балинова, главен учител, преподавател по български език и литература в 20. ОУ „Тодор Минков“ е носител на специалната награда на Председателя на СБУ на тазгодишното издание „Учител на годината“.

Мариана Балинова е завършила ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност „Българска филология“. Непосредствено след дипломирането си започва работа като учител по български език и литература. От 2000 г. насам тя е обичан и уважаван  преподавател в 20. ОУ „Тодор Минков“.

Г-жа Балинова е съавтор при написването на над 30 издания на учебни комплекти и допълнителни учебни помагала за обучение от V до XII клас през последните 7 години. Те са предпочитани от колегите и учениците в цялата страна, а също се използват в повечето български училища  в чужбина.

 Тя е допринесла за подготовката на десетки учители по български език и литература, тъй като повече от 10 години е базов учител към катедра „Методика“ при ФСлФ на СУ „Св. Климент Охридски“.

На специалната церемония, провела се в зала СРЕДЕЦ на х-л Шератон, лично д.ик.н. Янка Такева връчи наградата на нашия заслужил колега.

ЧЕСТИТО!