Грамоти за 34 изявени ученици на 20. ОУ „Тодор Минков“

По повод  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност на 25.05.2021 г. бяха връчени грамоти на едни от най-изявените ни ученици.

Тържеството бе открито от талантливите водещи Йосиф и Боян, които показаха завидни умения в комуникацията с публиката:

Г-жа Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, отправи кратко приветствие към гостите, педагогическите специалисти, служителите и учениците и покани до нея г-жа Мариана Главчева, методист в Столична библиотека, да раздаде специално приготвените за 20. ОУ читателски карти за учениците от първи до пети клас.

Тържеството продължи с рецитиране на стихотворение от първокласника Николай Каунджиев и с песента „Първокласно“, изпълнена първокласно от най-малките ни ученици.

След тези трогателни изпълнения започна награждаването на нашите лауреати. Г-н Руслан Баждеков, заместник-кмет на район „Триадица“, връчи грамоти на най-изявените ни ученици с постижения и удивителни резултати в областта на спорта.

Церемонията продължи с Карин Иванова от IV клас, която прочете награденото есе от литературния конкурс на район „Триадица“.

Последва втората част от връчването на грамотите. Д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София-град, заедно с Галина Тимова, директор на училището, удостоиха с отличия най-успешните ни ученици с постижения на ученически олимпиади. Д-р Кастрева произнесе пред училищната ни общност емоционално послание за най-важните стожери за всяко дете – родителите и учителите. Тя пожела на възпитаниците на 20. ОУ „Тодор Минков“ един ден да постигнат мечтите си и да задминат успехите на техните значими личности, които днес и сега са до тях и им помагат в израстването.

Последва и третата част от награждаването. Г-н Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“, връчи грамоти на най-успешните ни ученици, които имат забележителни постижения в различни национални състезания.

Денят на българската азбука, просвета и култура, и на славянската писменост е един от най-светлите дни от празничния календар в България. Традиционно той се отбелязва като професионален празник от българските учители и е знаков за всяка образователна институция. Въпреки трудната учебна година, преминала под сянката на коронавируса, талантите на учениците на 20. ОУ „Тодор Минков“ и всеотдайният труд на педагогическите ни специалисти донесоха много поводи за гордост. Защото, въпреки трудностите, които ни съпътстваха през изминалите месеци, показахме за пореден път, че жаждата за знания и високата мотивация за успехи са неизменна част от духа и живота в 20. ОУ . И ще продължаваме да бъдем все така успешни, независимо от предизвикателствата.