Отбелязахме патронния празник с тържествен концерт

На 08.12.2023 г. отпразнувахме патронния празник на 20.ОУ „Тодор Минков“ и 117-годишнината от създаването на училището. Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, отправи кратко приветствие към гостите, учителите, учениците и родителите в зала „Аула Максима“ в УАСГ и покани на сцената едни от най-дългогодишните преподаватели на училището – Мариана Балинова, главен учител, Иво Войнов, старши учител, Аксиния Казакова, старши учители Стефка Недялкова, старши учител.

Празничната програма бе наситена от разнообразни певчески, танцови и спортни изпълнения, а гости, родители, учители и ученици бурно и искрено аплодираха нашите прекрасни изпълнители.

Събитието уважиха г-н Атанас Паскалев – старши експерт в РУО София-град, г-жа Клодия Калво – заместник-съветник по сътрудничество и културната дейност и Аташе по образователно сътрудничество към Френския културен институт, г-н Гавраил Димитров – председател на училищното настоятелство.

Получихме поздравителни адреси от проф. д-р Галин Цоков, министър на образованието и науката, от д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и от Димитър Божилов, кмет на район „Триадица“, Столична община.

Г-жа Калво връчи дипломите за владеене на ниво по френски език „Делф Прим“ на 54 успешно взели своя изпит наши ученици и изказа благодарности към ръководството на училището и учителите по френски език, споделяйки, че е работила в 12 различни страни по света, но 20. ОУ „Тодор Минков“ е за пример.

Един от най-вълнуващите моменти беше обявяването и награждаването на победителите в конкурса за любителски видеоклип, посветен на патронния празник. На III място бе определен клипът на нашите ученици от II“а“ клас „Рецепта за отличници“. Избрахме две втори места за два чудесни клипа, изработени от ученички от VII“а“ клас и друг – от трима ученици от IV, V и VI клас.

I място клипът на ученика от III „в“ клас Матиас Стърнад и негови съученици, които заснеха един великолепен ден в училището.
Клиповете са публикувани в раздел „Галерия“ на страницата на училището.