Гордеем се с теб, Рая! Браво, г-жо Киневска!

Нашата Рая е сред най-бързите момичета на Стария континент

Ученичката от 6. А клас постигна забележителни резултати на XV Европейски детски лекоатлетически игри

Дни преди началото на новата учебна година преподавателката по физическо възпитание и спорт Силвия Киневска и три нейни възпитанички се завърнаха изключително развълнувани от Чехия. Рая Димитрова, Анна Дучева и Светлозара Грозданова взеха участие в XV Европейски детски лекоатлетически игри в град Бърно, където се съревноваваха със свои връстници от 15 страни от Стария континент. Момичетата се представиха блестящо и дадоха сериозни заявки за медали в следващи състезания у нас и в чужбина.

Талантливата ни спринтьорка Рая Димитрова се включи в дисциплината 60 метра гладко бягане. В предварителните серии тя постигна изумителен резултат, като пробяга разстоянието само за 8,13 секунди. Нашето момиче беше на косъм от триумфален успех, но закъснелият старт при финалното бягане ѝ изигра лоша шега е я класира на четвърто място.  Въпреки това нейното постижение в сериите се оказа ненадминато от всички участнички в състезанието, родени през 2008 година. „Браво на Рая! С труд и постоянство тя ще успее да сбъдне мечтите си“ – убедена е г-жа Киневска, успешен и сърцат треньор, благодарение на когото 20. ОУ „Тодор Минков“ притежава богата колекция от медали и купи от спортни състезания.

Седмокласничката Анна Дучева участва в надпреварата на 800 метра гладко бягане и постигна личен резултат, а Светлозара Грозданова спечели бронзов медал на 1500 метра.

Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки също ни даде повод за гордост. На престижния спортен форум в Истанбул, провел се на 12 и 13 септември, бившият ученик на нашето училище Георги Христов зае 6-о място на финала на 100 метра гладко бягане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *