Уроци по бизнес и финанси и за древните маи за учениците от IV „в“ клас

В седмицата посветена на бащата, г-н Вълков, родител на ученик от IV „в“ клас отдели от времето си и проведе увлекателен урок в класа. Представи работата си на банкер, проведе уъркшоп с учениците,в който откриха и разработиха фризьорски салон, център за продажба и поправка на велосипеди, модна къща, съставиха бизнесплан, откриваха сметки, теглиха кредит. Учениците придобиха основни познания за това какво е банкова сметка,лихва,депозит. Беше се подготвил и с практичен подарък за всяко дете-химикал за спомен.

Още един татко се включи с удоволствие в инициативата посветена на седмицата на бащата и преведе децата от IV „в“ клас през дебрите на кратка архитектурна история. С помощта на архитект Пламен Рилски учениците се потопиха в мистерията на древния град на маите, възхитиха се на архитектурното чудо на Ангкор Ват, разгледаха пирамидите в Египет, посетиха розовочервеникавият град Петра, разходиха се из европейските площади, катедрали,парламенти и стадиони, направиха виртуално околосветско пътешествие във всички континенти и бяха пленени от чудните архитектурни творения по целия свят на древните хора и на съвременните архитекти. Придобиха основни познания в областта на архитектурата . Научиха,че трябва да наблягат над уроците по всички учебни предмети, тъй като за изготвянето на всеки архитектурен проект са необходими широк спектър от познания от всички области.Някои ученици дори успяха да направят свой архитектурен проект.

С помощта на г-н Васил Вълков и архитект Пламен Рилски, родители на деца от IV „в“ клас, седмицата в училище бе щура, неповторима и изпълнена с ярки и безбройни впечатления и куп полезни нови знания , поднесени по нестардантен начин и с огромно желание от татковците.
Благодарим и Ви очакваме отново в клас!