Мобилност по ЕРАЗЪМ+ за първи път и за нашите ученици

Осем ученици от 20. ОУ „Т. Минков“ посетиха Франция, където пребиваваха в рамките на една седмица. Тяхното гостуване, съфинансирано то Европейски съюз и ЦРЧР, сложи началото на нов тип мобилности чрез акредитацията на училището, благодарение на които през следващите 5 години общо 46 ученици ще пътуват из Европа, за да развиват и обогатяват своите езикови познания.  

Пилотната група включи ученици от шести и четвърти клас. Те гостуваха на френското основно училище „Антони Анри“, в което интензивно се изучава немски език. Нашите и френските деца се сближиха още първия ден, като общуваха на френски и немски език. Възпитаниците на 20. ОУ „Т. Минков“ участваха активно в училищния живот на своите френски връстници – посещаваха учебните занятия, включиха се в часовете по плуване, посяха цветя и зеленчуци в градината на училищния двор, обядваха в училищния стол, участваха в забавни игри, обходиха селцето Сент Кристоф по специален маршрут.  

В свободното си време българските деца посетиха редица забележителности в град Нанси по програма, изготвена специално за тях от ръководителите на групата г-жа Мария Илиева, г-жа Галя Христова и г-жа Татяна Енева.   

Потопени изцяло в чуждоезикова среда,  учениците на 20. ОУ „Т. Минков“ показаха отлични комуникационни умения и чрез активно общуване обогатиха своите знания и житейски опит. 

Благодарим сърдечно на нашите френски партньори, както и на Френския институт в България, който съдейства активно за реализирането на този проект.