Честваме патронния празник на училището

Днес отбелязваме патронния празник и 116 години от създаването на 20. ОУ „Тодор Минков“.

Нашето училище винаги е било, е и ще бъде едно от най-старите, емблематични и желани училища в София.

Сега то е иновативно училище с прилагане на иновативни учебни програми и планове по френски и немски език.

Базово училище сме на СУ „Св. Климент Охридски“ и сътрудничеството ни с различни факултети и катедри има своя значим принос за развитието на нашата институция.

Партнираме успешно с Гьоте Институт по редица проекти, в които са включени наши учители и ученици. В процес сме на кандидатстване за включването ни в международната мрежа на училищата, в които се преподава немски език – PASCH. Това става с подкрепата на Посолството на Република Германия и Гьоте институт.

Партнираме успешно с Френски институт в България по редица проекти. Имаме учител по френски език, г-жа Sarah Amri, носител на майчин език-френски. Имаме и училище-партньор, с което развиваме отлични взаимоотношения – начално училище Antony Hanry от Северна Франция, където учениците изучават интензивно немски език.

Резултатите на нашите ученици на националните външни оценявания, както и успехите им на различни състезания, са били винаги гордост за екипа, за родителите, за цялата ни общност.

116 години утвърждаваме доброто име на 20. ОУ „Тодор Минков“ и продължаваме успешно да творим съвременната му история в унисон с традициите.

Честит празник!