20. ОУ „Тодор Минков“ представи България в международен проект на Гьоте институт

През периода от 01.07.2021 г. до 10.07.2021 г. седмокласниците ни Шерин Муртеджи и Георги Панайотов представиха училището и страната ни на международния виртуален летен лагер „Младежта създава бъдещето“.

29 ученици от шест държави от Югоизточна Европа (Албания, България, Гърция, Северна Македония, Сърбия, Турция) взеха участие в международния немскоезичен младежки обмен, организиран от Goethe-Institut Атина. Лагерът бе реализиран под ръководството на немскоезични експерти, а участието на учениците ни бе в междукултурни проектни групи по въпросите за гражданското общество и социална ангажираност.
Нашите младежи участва синхронно в пространството за 3D учене на Гьоте институт под ръководството на Бернадет Верес, ръководител на летния лагер.

За подготовката и участието на Шерин и Георги основен принос има Светлана Карабельова, старши учител по немски език в 20. ОУ „Тодор Минков“. Ръководството на училището изказва благодарности за успешното участие на нашите представители в международния лагер.