Галя Любомирова Цолова-Велкова

Старши учител начален етап на основното образование

Образование: Висше магистър

Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”/1989 г./

Специалност: Начална училищна педагогика

Работи в 20. ОУ „Тодор Минков“ от 2004 година

Контакти: g.tsolova@20ou.bg

Квалификации:

Втора професионално – квалификационна степен – 1994 г.

Специализация – курс за следдипломна специализация по начална училищна педагогика – ВТУ“ Св.св. Кирил и Методий“ – 1993 г.

Цели и задачи като преподавател:

През всичките години, в които работя като начален учител, за мен е важно децата да чувстват училището сигурно място, в което ги очаква учител, който ги обича и подкрепя. Място, в което те ще намерят приятели, ще открият и научат много непознати и интересни неща. Може да открият неподозираните си таланти в различни творчески предизвикателства. За мен е важно да бъдем един екип с родителите и с децата , с които имаме и споделяме общи ценности и идеи. Важно е да намеря начин да разкрия възможностите на всяко дете, да го провокирам да развива талантите си и да усвоява без пропуски учебния материал. Опитвам се да вдъхвам доверие, да бъда съпричастна с вълненията и потребностите на учениците, като в същото време не преставам да бъда взискателна. Постигането на този баланс е изключително трудно и изисква много усилия, търпение, постоянство.

Стремя се да бъда добре подготвена, да съм в крак с всички новости, но и да бъда обаятелна и чаровна личност, която увлича учениците си, разкривайки им необятния свят на науката.

Знам, че е необходимо огромно търпение да се върви с малки стъпки по дългия път на знанието, където децата сами ще открият кои са големите цели и как да ги постигнат. Най-добрата инвестицията е образованието.

Така децата израстват като достойни и образовани млади хора,