Подкрепяме кампанията „ЗА РАДОСТ“

Радост Георгиева Жечкова е ученичка от район „Триадица“, учи в Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ).Радост се бори с онкологично заболяване, за което са необходими средства, а лечението се осъществява в клиника в Истанбул, Турция.

Днес Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“, Силвия Киневска, старши учител по ФВС, Славчо Хардалиев, учител по ФВС, Янко Янев, учител по ФВС и Ана-Мария Рибагин, ученичка в VI клас, участваха в благотворителния маратон, провел се в Южния парк, в подкрепа на Радост Жечкова.

Стотици учители, ученици и родители от НТБГ и други столични училища подкрепиха символично и със средства битката на едно дете да живее. Силвия Киневска отправи мотивиращо послание към участниците в 5-километровото бягане и към родителите на Радост: „Днес не е важно колко километра ще тичаме, а че сме тук и нашата енергия е за едно дете, което се бори с тежко заболяване. Моята дъщеря и семейството ми преминахме през такъв кошмарен период и зная колко важна за Радост е в момента нашата солидарност, нашата позитивна енергия и вяра в оздравяването й“.

С решение на педагогическия съвет екипът на 20. ОУ „Тодор Минков“ ще направи благотворителна акция за набиране на средства по време на традиционния концерт за награждаване на талантливите ученици на училището, които ще бъдат дарени по сметката на Радост Георгиева Жечкова.

Концертът ще се състои на 20.05.2024 г. от 18:00 ч. в зала „МАКСИМА“, УАСГ.