Празник на езиците

Празникът на езиците е сред най-любимите на учениците на 20. ОУ „Тодор Минков“. В този ден те заменят училищната униформа с атрактивни костюми на любими литературни герои, а традиционните учебни часове са заменени от много игри, изяви на сцена, конкурси и истинска забава.  

И тази година колегите по чужди езици се постараха програмата да бъде разнообразна, увлекателна и вдъхновяваща за всички – от малки до големи. Опитахме вкусни, домашно приготвени специалитети от френската и немска кухня. Учениците от прогимназията подготвиха за по-малките забавни състезателни игри, в които те демонстрираха придобитите си знания по двата езика. Всички участници в конкурса за рисувана тениска получиха грамоти, а най-добрите бяха наградени с ваучер за посещение на „Коколандия“.  

На театралната сцена във физкултурния салон ученици от различни класове представиха кратка артистична програма на френски и немски език. Истинска забава за всички бяха състезателните игри „ Нахрани другарчето си с кисело мляко, докато сте със завързани очи“, „ Обърни палачинката“  и „Търсене на съкровище“.  

Много красота в празника внесе и флашмобът с участието на ученици от четвърти и пети клас.  

През целия ден в различни кабинети се провеждаха ателиета за рисуване на текстилни торбички, изработване на хартиени фигури на известни забележителности от Германия, България и Франция. Учениците заедно  изрисуваха едно общо платно с любими символи или асоциации, свързани с родината ни и с държавата, чийто език изучават. Любителите на киното имаха възможност да гледат немски и френски филми. 

В публикацията има авторски снимки на Олег Попов, фоторепортер на в-к „Аз-Буки“.