Вече имаме външна и вътрешна площадка за часовете по БДП

Тази година Галина Тимова, директор на 20. ОУ „Тодор Минков“ и Любен Стаменов, заместник-директор АСД, подготвиха проектната документация, за да може 20. ОУ „Тодор Минков“ да стане бенефициент на НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА” , Модул: „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“ – 2021 г.

С новоизграденото външно съоръжение ще имаме възможност да формираме у нашите ученици начални представи за пътната среда, за умения за безопасно поведение на пътя и ще изградим и развием
защитни механизми спрямо опасностите от пътната среда.

Към проект закупихме и колело, с което нашите бъдещи състезатели за Националното състезание по БДП ще могат старателно да се подготвят. Да припомним, че на миналогодишното състезание отборът на 20. ОУ „Тодор Минков“ се яви за първи път и спечели IV място.

Подготвихме и кабинет по БДП, който е оборудван с пътни знаци и специална настилка. Към оборудването на специализирания кабинет има очила, които създават визуална представа какво виждат шофьорите в нетрезво състояние, както и такива, които дава представа на учениците какво вижда водач на МПС, употребил наркотици. За по-големите ученици е предвидено да използват знанията си по компютърно моделиране и да управляват робот, който също ще помогне за по-пълноценно обучение по БДП.