VII б клас е победител в състезанието по народна топка

Паралелката продължава участието си на междуучилищно ниво в турнира „Със спорт към свят без агресия“,  организиран от район „Триадица“  

Бурни емоции превзеха двора на 20. ОУ „Тодор Минков“ във вторник привечер. Умората от деня не попречи на 7-класниците да се впуснат с всички сили и устрем за победа в турнир по народна топка. Състезанието, в което участваха всичките четири паралелки, е първият етап от проекта на район „Триадица“ на тема „Със спорт към свят без агресия“ по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община. 

След оспорвана надпревара между паралелките жребият определи полуфиналните срещи да се играят между VIIа и VII в клас, както и между VII б и VII г. Победителите VII в и VIIб влязоха в атрактивен финален сблъсък под емоционалните възгласи на отпадналите от съревнованието участници.  След напрегната и продължителна спортна битка заслужена победа извоюваха по-мотивираните и по-всеотдайни играчи от VII б клас, които ще продължат своето участие в турнира на междуучилищно ниво. 

Проектът „Със спорт към свят без агресия“ включва и други интересни събития. Неговият втори етап дава поле за изява на творческите натури в конкурс за рисунка и есе. Най-добрите творби ще бъдат отпечатани в алманах. Третият етап, наречен „Тичай с кмета“, ще се проведе в Южния парк и включва кросово бягане, състезания по петанк и тенис на маса. Четвъртият е адресиран до педагогическите специалисти. А петият дава възможност на учениците да се срещнат с изявени наши спортисти, които ще разкажат интересни случки от своя професионален път и ще споделят каква е цената на успеха. В това събитие ще участва и нашата 7-класничка Рая Димитрова, тазгодишната носителка на 2 златни медала от лекоатлетическите игри в Бърно.