Галина Тимова: Системата бързо може да превключи на онлайн обучение

Образователната система има готовност да превключи на онлайн обучение много бързо. През изминалата година добихме този безценен опит“. Това каза пред БНР Галина Тимова, директор на столичното 20 ОУ „Тодор Минков“.

По думите ѝ всяко училище има готовност и има решение как да действа при заповед от РЗИ за преминаване на дистанционно обучение в електронна среда.

Тя беше категорична, че присъственото обучение е най-добро и пълноценно за образованието на децата и уточни, че дистанционната форма е спасителна мярка:

„В момента не сме поставени пред избор да търсим по-доброто, а пред избор как да осигурим на децата обучителен процес„.

Галина Тимова подчерта, че в момента има и много отсъстващи учители, а не винаги могат да бъдат заместени от техни колеги, които да познават учениците:

Ако трябва да потърсим качественото образование, то трябва да бъде с учителите, които познават децата си. Учителят, който познава учениците си, ще съумее и в електронна среда да подходи правилно към тях“.

Интервюто на Петър Волгин с Галина Тимова в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

https://bnr.bg/horizont/post/101544172/galina-timova-sistemata-ima-gotovnost-da-prevkluchi-na-onlain-obuchenie?fbclid=IwAR0qglI8YfFmzh1ps6GnFVG-qlHMFJl2L2BV4HXhIxh6GsuNWyeJkf3hSUo#