Интерактивни дисплеи променят средата и обучението в 20. ОУ „Тодор Минков“

На 17.09.2021 г. в 20. ОУ „Тодор Минков“ бяха доставени и монтирани 5 интерактивни екрани. Така училището ни вече разполага с 65” интерактивни дисплеи за всички класни стаи, в които се обучават четири випуска – IV, V, VI и VII клас или общо 16 паралелки. Екраните са от най-висок клас устройства с touch screen технология, лицензиран Windows и Office пакет, с възможност за добавяне на още периферни устройства, както и разнообразни учебни ресурси. Освен това имат възможност да бъдат използвани и в други учебни стаи, защото са монтирани върху мобилни стойки. Интерактивните дисплеи бяха закупени с подкрепата на Министерство на образованието и науката през пролетта на тази година, а употребата им започва от началото на учебната 2021/2022 година.

Към дисплеите са осигурени и лицензии за Mozabook с учебно съдържание на български език и уроци с триизмерни обекти. Повече информация за Mozabook можете да намерите тук :  https://www.mozaweb.com/bg/mozabook

20. ОУ „Тодор Минков“ е училище с традиции, които ще продължим да утвърждаваме.

20. ОУ „Тодор Минков“ е и училище, в което ще градим мостове към бъдещето и внедряването и използването на технологичните постижения в образованието ще се случва в интерес на учениците и учителите ни.

Изключително важно е иновативната учебна среда да бъде добре съчетана с актуално учебно съдържание, а уроците да стават все по-интересни и вдъхновяващи.